Business News

19 november 2018

Premier Michel ambitieus over het energie- en het investeringspact

Op 12/11/2018 verdedigde premier Charles Michel het sociaaleconomisch belang van zijn regering tijdens een keynote speech op het Verbond van Belgische Onderneming (VBO). ORI was hierbij aanwezig en hoorde de heldere introductie van VBO-voorzitter en tevens ORI-voorzitter Bernard Gilliot: "Het beleid van de voorbije jaren met de focus op jobs, jobs, jobs via een versterkte economische basis en sterkere ondernemingen was de enige juiste weg. Na de versterking van de economie, moet nu de fase van de verdere verdieping van de hervormingen komen via onder andere de jobdeal, de monitoring van de energietransitie, en de eerste quick wins uit het investeringspact."

Naast de toelichting van premier Michel rond het sociaaleconomisch belang en de arbeidsdeal, was er ruime aandacht voor het investerings- en energiepact. De premier onderstreepte het belang van investeringen en het stimuleren van nieuwe en innovatieve projecten voor de privé- en publieke sector. Gezien de gebrekkige staat van ons wegen- en spoorwegennet en de belangrijke noden in onze energie- en digitale infrastructuur, vallen deze uitspraken zeker te verantwoorden.

De premier gaat tevens resoluut voor een ambitieuze energietransitie, maar legt wel de nadruk dat een brutale en geïmproviseerde kernuitstap geen optie is.  

Foto: VBO/FEB


Lees ook

Business News

18 december 2018

Five steps to improve public procurement and help reach targets for climate change

The December 2018 issue of The Voice of EFCA which focuses on the need to raise the importance of lifecycle cost over simple cost of construction which has been recognised in the 2014 European Public Procurement Directive.

lees meer

Business News

18 december 2018

The “Blueprint” project for the construction sector

The “Blueprint” initiative is a new framework for strategic cooperation on skills in specific economic sectors.

lees meer

Business News

12 december 2018

The Sustainable Development Goals

Baseline insights on the engagement of organizations with the Sustainable Development Goals.

lees meer