Sector

30 september 2020

Sweco verwerft Aries Real Estate Solutions

Sweco Belgium breidt zijn multidisciplinaire dienstverlening verder uit met de overname van ARIES Real Estate Solutions (A-RES). Het bureau heeft een sterke reputatie op het gebied van regie en management van vastgoedgerelateerde projecten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.
 

"Het doet ons erg veel plezier om de getalenteerde consultants van A-RES in de grote Sweco-familie op te nemen. Hun jarenlange expertise in onder meer project-, planning- en kost-management, programmatie, en algemene vastgoedconsultancy is een ware troef voor onze Buildings divisie. Via onze one-stop-shopbenadering bieden we nu al een antwoord op de multidisciplinariteit en complexiteit van hedendaagse bouwprojecten. Vandaag én morgen zullen we onze klanten exact de juiste expertise voor hun specifiek project aanbieden", zegt Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.

 

ARIES Real Estate Solutions is ontstaan uit het architecten- en ingenieursbureau ARIES, dat in 1974 werd opgericht. Het bedrijf telt vandaag 11 medewerkers en heeft haar kantoren te Gent en Brussel.

 

"Sweco sluit perfect aan bij de filosofie die we al meer dan 30 jaar voor ogen hebben bij de totaalbegeleiding en beheer van middel- tot grootschalige bouwprojecten, met bijzondere focus op de drievuldigheid die het welslagen van een project bepaalt: kwaliteit, timing en budget. We kijken er naar uit om bij die focus samen innovatieve en duurzame oplossingen aan te reiken aan onze private en publieke opdrachtgevers, en de knowhow bij onze dienstverlening nog verder uit te breiden", zegt Luc-Georges Dubrulle, CEO van A-RES.

Van links naar rechts: Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Luc-Georges Dubrulle (CEO A-RES), Roel Dehoorne (COO A-RES) en Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium)

 

Foto: © Caroline Monthaye


Lees ook

Professioneel

19 oktober 2020

COVID-19: Telewerk is opnieuw de regel

Telewerk maakt deel uit van de maatregelen die op vrijdag 16 oktober 2020 werden overeengekomen ter bestrijding van het COVID-19-virus, net zoals de verplichte sluiting van de inrichtingen uit de horecasector. Voor advies- en ingenieursbureaus geldt dus ook weer de verplichting om waar mogelijk te telewerken.

lees meer

Sector

16 oktober 2020

Wijzigingsbesluit omgevingsvergunning goedgekeurd

Op 11 september 2020 keurde de Vlaamse Regering een besluit goed, waarmee wijzigingen worden aangebracht aan: het Omgevingsvergunningenbesluit; het besluit van 23 september 2016 houdende subsidiëring van de digitale behandeling van de omgevingsvergunning; Bijlage 1 van VLAREM.

lees meer

Sector

12 oktober 2020

Vlawebo: 'Code rood voor wegen- en rioleringsaannemers'

De openbare aanbestedingen voor wegen- en rioleringswerken zijn na het bouwverlof zo goed als stilgevallen. De orderboeken van de wegenbouwers slinken (ze zijn ondertussen één derde lager dan normaal), de onzekerheid in de sector neemt toe. VlaWeBo (Vlaamse Wegenbouwers) roept de aanbestedende overheden op om na de ‘coronadip’ het aanbestedingsritme snel weer op kruissnelheid te brengen. Er mogen zeker geen beschikbare middelen verloren gaan.

lees meer