Leden

13 januari 2022

Fietsen door de Heide wint prestigieuze International Design Award

Fietsen door de Heide vormt voor heel wat fietsliefhebbers sinds deze zomer een unieke beleving. Afgelopen weekend won deze houten fietsbrug in het Nationaal Park Hoge Kempen - een coproductie van Witteveen+Bos en Maat-Ontwerpers - de prestigieuze International Design Award (IDA) in de Verenigde Staten.

 

Deze iconische fietsbrug van maar liefst 294 m won goud in de categorie Architectuur van bruggen, bogen viaducten en sporen. Het fietstraject voert je dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen en vormt de ontbrekende schakel tussen twee fietsknooppunten 550 en 551, waarbij je bovenop de brug een panoramisch uitzicht over de natuur krijgt.

 

Creatie van een toeristische trekpleister

Voor het ontwerp zochten we naar de ideale balans tussen functionaliteit en vormgeving zodat fietsers de brug en het omliggende landschap optimaal kunnen beleven. Bovendien legden we dankzij de keuze voor een houten constructie een link met het rijke mijnbouwverleden in deze regio. Dit met als doel een nieuwe lokale toeristische hotspot te creëren in Limburg.

 

Bijdrage Witteveen+Bos

Witteveen+Bos was verantwoordelijk voor het gehele ontwerpproces, gaande van schetsontwerp tot de vergunningen en openbare aanbesteding van de werken. Tijdens dit ontwerpproces werd intensief samengewerkt met Maat-Ontwerpers. Daarnaast heeft Witteveen+Bos de werkzaamheden nauwgezet opgevolgd.

 

Bron: persbericht Witteveen+Bos


Lees ook

Professioneel

12 maart 2024

Nieuwe regels voor buitencontractuele aansprakelijkheid met betrekking tot hulppersonen

Het wetsvoorstel met betrekking tot boek 6 van het Burgerlijk Wetboek, dat de buitencontractuele aansprakelijkheid regelt, werd op 1 februari goedgekeurd. Deze hervorming verandert ingrijpend de regels voor buitencontractuele aansprakelijkheid.

lees meer

Sector

18 januari 2024

Green Deal Kimaatbestendige Omgeving

De Green Deal Kimaatbestendige Omgeving is vandaag officieel van start gegaan. ORI is partner in dit belangrijke project.

lees meer