Commerciële partners

ACO

www.aco.be

Interessante artikels voor advies- en ingenieursbureaus

Uniek roosterdesign voor heringerichte voetgangerszone in Elsene

De cijfers spreken voor zich: met meer dan 30.000 voetgangers per dag staat de Elsensesteenweg in de top 3 van voetgangershotspots in Brussel. Onlangs is een stuk van de Elsensesteenweg omgetoverd tot een autoluwe zone, waar voetgangers en fietsers het overdag voor het zeggen hebben en waar voorts enkel nog bussen passeren. De ACO-kanalen speelden een veel belangrijkere rol bij deze transformatie dan iedereen voor mogelijk hield.

 

Interview met Christian Dawance, productmanager van LipuSmart

Lees hier het interview met Christian Dawance, Ingenieur bouwkunde van opleiding en al 28 jaar werkzaam bij ACO als Product Manager. Vetafscheiders hebben voor hem geen geheimen meer. Het is dan ook geen verrassing dat hij ons vol passie over de nieuwe generatie vetafscheiders vertelt.

 

De nieuwe generatie parkeerdekafvoeren

Parkeertorens vind je in ieder verstedelijkt gebied terug. Een ware beproeving voor afwateringsoplossingen. Naast de extreme verkeersbelasting kunnen ook zout- en smeltwater, maar ook vuil en sterke temperatuurverschillen het de afvoeren moeilijk maken. ACO biedt de oplossing: onze gietijzeren parkeerdekafvoeren zijn duurzaam bestand tegen alle invloeden van buitenaf. Ook op het gebied van brandveiligheid en flexibele aansluiting met de vloer, neem je met de nieuwe robuuste en compacte parkeerdekafvoeren geen enkel risico.

 

Unieke KWS-afscheider op maat voor rioolsanering in Mechelen

Begin 2020 voerde Mihali Wegenbouw in opdracht van Fluvius een rioolsaneringsproject uit aan de ring rond Mechelen, ter hoogte van Mechelen-Noord. Opmerkelijk aan het project is een 13 m lange koolwaterstofafscheider (KWS-afscheider) uit glasvezelversterkt kunststof. Voor de productie en levering van die unieke KWS-afscheider werd een beroep gedaan op onze expertise. “Een heel mooi voorbeeld van precies maatwerk”, vertelt ing. Rony Verbuyst, projectmanager bij ACO.