Commerciƫle partners

Siniat

www.siniat.be/nl-be/

Siniat: gips -en vezelcementplaten die excelleren

Etex Building Performance heeft een duidelijk doel voor ogen: betaalbare en duurzame bouwoplossingen realiseren. Met zijn vernieuwende gips- en vezelcementplaten draagt Siniat duidelijk bij aan die doelstelling.

 

Siniat biedt een assortiment binnen- en buitenoplossingen (scheidingswanden, plafonds, paneelsystemen) waarbij de prestaties te allen tijde primeren. Of het nu gaat om akoestiek, warmte-isolatie, vochtweerstand, brandweerstand of esthetiek: onze gips- en vezelcementplaten moeten voldoen aan heel wat criteria die belangrijk zijn om een zekere quality of life voor bewoners en gebruikers te kunnen garanderen.

 

Toepassingsgebieden

De producten van Siniat zijn toepasbaar in uiteenlopende projecten en sectoren, zoals onderwijs, gezondheidszorg, hotels, studentenkoten, kantoren, appartementsgebouwen en woningen. We koesteren hoge verwachtingen van de innovaties in modulaire en prefabbouw. Siniat is continu op zoek naar nieuwe systemen om nieuwe bouwmethoden te ondersteunen.

 

Duurzaamheid bij Siniat

We maken bewust werk van duurzame producten door bijvoorbeeld gebruik te maken van gerecycleerd gips. Bij Siniat hebben we Environmental Product Declarations (EPDs) voor onze producten. Enerzijds willen we zoveel mogelijk materialen recycleren bij onze productie, anderzijds moeten we ook onze eigen materialen zo recycleerbaar mogelijk maken – ze kunnen dienst doen als grondstof voor nieuwe materialen of zelfs één op één hergebruikt worden. Gipsplaten zijn circulaire producten bij uitstek: ze bestaan hoofdzakelijk uit gips, water, papier en eventueel vezels , vooral natuurlijke producten die eenvoudig kunnen worden herbruikt.

 

Interne expertise

Als een belangrijke speler in de bouw voorzien wij onze klanten dagelijks niet alleen van uitstekende producten en diensten, maar staan we hen ook bij, overal waar we kunnen. We kunnen elk project intensief ondersteunen dankzij een brede interne technische expertise, zodat we onze klanten kunnen helpen met het maken van de juiste keuzes.