Pers

24 april 2020

Onze sector bereid om extra inspanningen te leveren voor de relance van de bouw- en infrastructuurprojecten

De sector van advies- en ingenieursbureaus bedankt de overheden en toont bereidwilligheid om extra inspanningen te leveren voor de herlancering van de bouw- en infrastructuurprojecten.

 

Tijdens een recente rondvraag bij de leden van ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus in België, is gebleken dat de maatregelen die de overheid genomen heeft naar aanleiding van de Coronavirus-crisis nauwgezet en blijvend gevolgd worden. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van tijdelijke werkloosheid en teleworking wordt volop succesvol toegepast. Onze leden zijn dan ook door hun flexibele aanpak tijdens deze crisissituatie klaar om volop mee te werken aan de herlancering van de bouw- en infrastructuurprojecten, waaronder de grote publieke werven.

 

Uiteraard zal deze herlancering van onze leden de nodige extra inspanningen vergen, maar het is van belang dat de kennis en kunde van onze advies- en ingenieursbureaus ten volle ingezet worden om de huidige problematiek op te vangen en de projecten zo optimaal mogelijk (her) op te starten én op te volgen. Wij bewijzen hiermee onze belangrijke maatschappelijke rol als sector, en onze extra inspanningen sluiten aan bij de huidige oproep van de bouwsector en de publieke opdrachtgevers: “samen blijven doorgaan!”

 

Naast onze bereidwilligheid om mee te werken aan de herlancering, willen we hierbij ook expliciet de verschillende overheden bedanken voor de recent genomen acties en inspanningen om de bouwsector in het algemeen, en onze branche in het bijzonder de nodige ondersteuning te geven. Dankzij een goede aanpak houden de overheden de motor volop draaiende, zelfs in tijden van crisis.


Lees ook

Beleid

11 april 2024

Nieuwe EU-regels ter verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater

Op 10 april keurde het Europees Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen.

lees meer

Partners

11 april 2024

Gidsen voor duurzaamheidsrapportage

Twee VBO-gidsen om grote ondernemingen en kmo’s te helpen bij hun ESG-rapportage

lees meer

Beleid

10 april 2024

Nieuw regelgeving voor voorschotten in overheidsopdrachten

De wet van 22 december 2023 heeft de regelgeving inzake overheidsopdrachten gewijzigd teneinde de toegang van KMO's tot die opdrachten te bevorderen. De belangrijkste maatregelen die door deze wet worden ingevoerd, hebben betrekking op de regels voor het toekennen van voorschotten.

lees meer