Organiseren, Representeren, Informeren

ORI is de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België

ORI organiseert, representeert en informeert meer dan 2500 professionals, die actief zijn in zowel publieke als private projecten, en dit binnen verschillende domeinen, zoals gebouwen, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, omgeving en industrie. Hun gespecialiseerde dienstverlening bestaat uit ontwerp-, engineering-, studie- en adviesopdrachten

 

> Ontdek de voordelen en wordt lid van ORI.

Belgian Construction Awards

Witteveen+Bos wint de eerste ORI Climate Proof Award

Proficiat aan Witteveen+Bos voor het winnen van de eerste editie van de ORI Climate Proof Award!

 

Een welverdiende vermelding voor de nummers twee en drie, Antea Group België en ABETEC Architecten en Ingenieurs!

NEW 04/2021

stORIes, leden aan het woord

In dit nieuwe onderdeel vind je artikels terug die geschreven zijn door onze leden. Ben je lid van ORI en heb je ook een interessante bijdrage voor stORIes? Neem dan zeker contact met ons op. Overzicht van de stORIes.

Jobs

Werken bij een advies- en ingenieursbureau

Ben je op zoek naar een boeiende job in een dynamische én maatschappijrelevante sector? Op ons jobplatform vind je alvast enkele interessante vacatures terug, geplaatst door onze leden. 

 

Jobs bekijken.

Innovation

Top 2021 Trends

Top 2021 Trends in architectuur, engineering en de bouwsector: 15 experts uit de sector delen trends die volgens hen de AEC-industrie in 2021 vorm zullen geven. Download hier het rapport. (bron: Unity)

COVID-19

Info en updates

Professionele grensoverschrijdende verplaatsingen vanuit een rode zone

Download hier de tabel.

 

CAO aanbevolen of verplicht telewerk (26/01/2021)

Collectieve arbeidsovereenkomst betreffende aanbevolen of verplicht telewerk omwille van de
coronacrisis. Download hier de publicatie van de NAR.

 

Voorbeeldattest telewerken

Download hier een voorbeeldattest met betrekking tot de onmogelijkheid om te telewerken (templates NL en FR beschikbaar). Inloggen vereist.

 

De meldingsplicht inzake overheidsopdrachten

Gezien de relevantie, verwijzen we hiervoor naar ons advies van 30/04/2020.

Klik hier (inloggen vereist).

 

>> Op deze pagina vindt u informatie en updates terug omtrent COVID-19 en de verschillende maatregelen die ook een impact hebben op de sector van advies- en ingenieursbureaus.

EFCA

The Voice of EFCA - editie december 2020

Lees hier de december-editie van de Voice of EFCA, waarbij focus wordt gelegd op de Green Deal en de noodzaak om de transitie naar een meer duurzame wereld en toekomst te versnellen. Downloaden.

News

Sector

16 juni 2021

VUB Architectural Engineering publiceert handleiding voor circulaire schoolgebouwen

Met de groeiende bevolking heeft het onderwijs te maken met een tekort aan schoolgebouwen. De afgelopen jaren werd daarom heel wat geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur. Maar zijn dit de scholen van en voor de toekomst? Op initiatief van groep Van Roey – een van de grotere bouwbedrijven van ons land – ontwikkelde de VUB-onderzoeksgroep Architectural Engineering een praktische gids voor opdrachtgevers en ontwerpers die duurzame en circulaire schoolgebouwen willen realiseren.

lees meer

Partners

4 juni 2021

Deschacht start engineeringplatform voor advies- en ingenieursbureaus

Deschacht – o.a. gekend als specialist in de rioleringsmaterie en distributeur in dak- gevel- en isolatieproducten – start op met een afdeling engineering. Met deze aanpak bundelt Deschacht de technische know-how m.b.t. regenwatermanagement in één kenniscentrum. Daarmee richt Deschacht zich expliciet tot de ontwerper van rioleringstrajecten en omgevingsaanleg.

lees meer

Sector

21 mei 2021

Belgische vrouwelijke ingenieur van Arcadis België sleept prestigieuze Europese award in de wacht

Silvia Gioja, bouwkundig ingenieur bij ontwerp- en adviesbureau Arcadis België, heeft zopas een WICE-award (Women in Construction & Engineering) gewonnen in de categorie 'Best Woman in Tunneling & Underground Construction' gewonnen.

lees meer

Beleid

18 mei 2021

Overstap naar e-Contracting vanaf 2022

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken zet actief in op verdere digitale transformatie en stapt in 2022 volledig over naar e-Contracting. Dat betekent dat administratieve dossierstukken zoals schuldvorderingen en factuuraanvragen enkel nog elektronisch worden uitgewisseld via het platform van e-Contracting. Het beleidsdomein vraagt aanbesteders en opdrachtnemers van lopende opdrachten om nu al kennis te maken met dat platform.

lees meer

Agenda

Dec02
Opleiding
Toezicht en controle bij de uitvoering van overheidsopdrachten voor werken

Brussel


Voorkom onnodige complicaties en budgetoverschrijdingen tijdens de uitvoering van de opdracht. Ontvang handvatten om het proces rond controle en toezicht effectief te organiseren. Meer inzicht in de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen. Ontvang praktische tips voor het correct uitvoeren van controles.

lees meer

Nov18
Opleiding
Werken met BIM : Juridisch en financieel perspectief

Brussel


Leer wat werken in BIM inhoudt en hoe het verschilt van het ‘klassieke’ bouwen. De BIM-terminologie wordt besproken en definities worden uitgelegd. Ontvang juridische tips voor het werken met BIM. Voor alle partijen onmisbare kennis. Modelclausules worden besproken. Vergroot uw inzicht in de kosten en opbrengsten voor de opdrachtgever zodat u gedocumenteerd, strategische keuzes kunt maken.

lees meer

Sep21
Opleiding
Bouwfouten, aansprakelijkheid en praktische gevolgen bij een overheidsopdracht

Brussel


NIEUWE DATUM - Leer risico’s tijdens en na de uitvoering van werken beperken. Ontvang tips voor het uitbreiden -of beperken- van de aansprakelijkheid van de aannemer. Ontdek wat uw mogelijkheden zijn in geval van schade. Voorkom dat u in juridische valkuilen stapt. Uitleg van de beste experts in de materie.

lees meer