Partners

27 augustus 2020

De nieuwe generatie parkeerdekafvoeren

Dit artikel is een bijdrage van onze partner ACO.

 

Parkeertorens vind je in ieder verstedelijkt gebied terug. Een ware beproeving voor afwateringsoplossingen. Naast de extreme verkeersbelasting kunnen ook zout- en smeltwater, maar ook vuil en sterke temperatuurverschillen het de afvoeren moeilijk maken. ACO biedt de oplossing: onze gietijzeren parkeerdekafvoeren zijn duurzaam bestand tegen alle invloeden van buitenaf. Ook op het gebied van brandveiligheid en flexibele aansluiting met de vloer, neem je met de nieuwe robuuste en compacte parkeerdekafvoeren geen enkel risico.

 

De nieuwe parkeerdekafvoeren van ACO zijn compacter dan ooit tevoren. Het vernieuwde gamma voldoet aan de huidige en toekomstige eisen. Dankzij het modulaire systeem biedt het een grote verscheidenheid aan oplossingen.

 

Brandveiligheid voorop

De gietijzeren parkeerdekafvoeren bieden een hoge brandveiligheid. Met een smeltpunt van 1150°C is gietijzer een materiaal dat niet brandbaar is. De geïntegreerde brandbeveiligingskit zorgt ervoor dat bijkomende brandbeveiligingsmaatregelen niet nodig zijn.

 

De veiligheid wordt bovendien vergroot dankzij de ingebouwde rookstop. Deze rookstop voorkomt dat de rook zich verspreidt totdat de brandbeveiligingskit volledig geactiveerd is.

 

Bestand tegen invloeden van buitenaf

De parkeerdekafvoeren zijn bestand tegen extreme belastingen. Zelfs onder grotere en zwaardere voertuigen blijven de parkeerdekafvoeren drukvast. Zowel in de winter als in de zomer zijn de parkeerdekafvoeren bestand tegen de weersomstandigheden. Zoutwater, strooimiddelen, zonlicht of grote hitte, deze neveneffecten hebben geen invloed op de sterkte en duurzaamheid van de parkeerdekafvoeren.

 

De vastgeschroefde roosters kunnen eenvoudig verwijderd worden om de vuilvangmand en brandbeveiligingskit makkelijk te reinigen. Bovendien bieden de vergrendelde roosters een uitstekende bescherming tegen vandalisme.

 

Voor elk type vloerbedekking

Zowel in industriële gietvloeren, als in klinkerbestrating of gietasfalt kunnen de parkeerdekafvoeren worden ingewerkt. De positionering van de afvoer kan makkelijk aan iedere vloerbedekkingshoogte worden aangepast. Met een eenvoudig draaimechanisme kan het opzetkader trapsgewijs op de gewenste hoogte worden ingesteld. De optionele ophoogringen bieden verdere instelmogelijkheden.

 

Klein maar sterk

De nieuwe parkeerdekafvoeren zijn compact maar ook robuust. Met een gewicht vanaf slechts 7 kg zijn ze aanzienlijk slanker geworden. Zo zijn de uitsparingsopeningen bij het rechtstreeks ingieten in beton heel wat kleiner en blijven ze vormvast.

 

Meer informatie?

Download de brochure onderaan dit artikel. 

Ga naar www.aco.be of mail naar Christian Dawance (cd@aco.be).


Lees ook

Beleid

11 april 2024

Nieuwe EU-regels ter verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater

Op 10 april keurde het Europees Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen.

lees meer

Partners

11 april 2024

Gidsen voor duurzaamheidsrapportage

Twee VBO-gidsen om grote ondernemingen en kmo’s te helpen bij hun ESG-rapportage

lees meer

Beleid

10 april 2024

Nieuw regelgeving voor voorschotten in overheidsopdrachten

De wet van 22 december 2023 heeft de regelgeving inzake overheidsopdrachten gewijzigd teneinde de toegang van KMO's tot die opdrachten te bevorderen. De belangrijkste maatregelen die door deze wet worden ingevoerd, hebben betrekking op de regels voor het toekennen van voorschotten.

lees meer