Sector

21 mei 2021

Belgische vrouwelijke ingenieur van Arcadis België sleept prestigieuze Europese award in de wacht

Silvia Gioja, bouwkundig ingenieur bij advies- en ingenieursbureau Arcadis België, heeft zopas een WICE-award (Women in Construction & Engineering) gewonnen in de categorie "Best Woman in Tunneling & Underground Construction" gewonnen.

 

Het is de eerste maal dat een werknemer van Arcadis België een award in de wacht sleept in deze prestigieuze Europese wedstrijd. Silvia is Italiaanse van origine, maar woont en werkt al een paar jaar in Antwerpen.

 

De WICE-awards worden dit jaar al voor de zevende keer uitgereikt. Met deze awards willen de organisatoren meer vrouwen overtuigen om de stap te zetten naar de bouw- en ingenieurssector. Arcadis doet er zelf ook alles aan om de sector te vervrouwelijken. Het is hun ambitie om over een paar jaar 40% vrouwelijke ingenieurs in dienst te hebben.

 

Silvia werkt in opdracht van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan een beter tunnelbeheer via BIM en andere digitale tools voor 20 Vlaamse tunnels. Zo heeft Silvia bv. de Kennedytunnel in Antwerpen omgezet in een VR-model (Virtual Reality) om zo een beter zicht te krijgen op de staat van de tunnel, de noodzaak van onderhoud en renovatie, etc. Dat moet ervoor zorgen dat onderhoud beter gepland kan worden, zodat de verkeersdoorstroming op deze bijzonder drukke plek in het Vlaamse verkeersnet beter verloopt. 

 

Je kan alle winnaars van dit jaar terugvinden op de website van de WICE AWARDS


Lees ook

Partners

4 juni 2021

Deschacht start engineeringplatform voor advies- en ingenieursbureaus

Deschacht – o.a. gekend als specialist in de rioleringsmaterie en distributeur in dak- gevel- en isolatieproducten – start op met een afdeling engineering. Met deze aanpak bundelt Deschacht de technische know-how m.b.t. regenwatermanagement in één kenniscentrum. Daarmee richt Deschacht zich expliciet tot de ontwerper van rioleringstrajecten en omgevingsaanleg.

lees meer

Sector

21 mei 2021

Belgische vrouwelijke ingenieur van Arcadis België sleept prestigieuze Europese award in de wacht

Silvia Gioja, bouwkundig ingenieur bij ontwerp- en adviesbureau Arcadis België, heeft zopas een WICE-award (Women in Construction & Engineering) gewonnen in de categorie 'Best Woman in Tunneling & Underground Construction' gewonnen.

lees meer

Beleid

18 mei 2021

Overstap naar e-Contracting vanaf 2022

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken zet actief in op verdere digitale transformatie en stapt in 2022 volledig over naar e-Contracting. Dat betekent dat administratieve dossierstukken zoals schuldvorderingen en factuuraanvragen enkel nog elektronisch worden uitgewisseld via het platform van e-Contracting. Het beleidsdomein vraagt aanbesteders en opdrachtnemers van lopende opdrachten om nu al kennis te maken met dat platform.

lees meer