Partners

4 juni 2021

Deschacht start engineeringplatform voor advies- en ingenieursbureaus

ORI-partner Deschacht – o.a. gekend als specialist in de rioleringsmaterie en distributeur in dak- gevel- en isolatieproducten – start op met een afdeling engineering. Met deze aanpak bundelt Deschacht de technische know-how m.b.t. regenwatermanagement in één kenniscentrum. Daarmee richt Deschacht zich expliciet tot de ontwerper van rioleringstrajecten en omgevingsaanleg.

 

De studiedienst van Deschacht optimaliseert steevast rioleringsplannen voor grotere bouwprojecten in samenwerking met de hoofdaannemer, onderaannemer en architect of studiebureau. Een verkennend gesprek met de projectleiding en een grondige analyse van plan en bestek zijn de eerste stap. Waar mogelijk worden optimalisaties aan het rioleringstracé en regenwaterbeleid besproken, voorgelegd en uitgetekend, rekening houdend met wetgeving en regionale verordeningen.

 

Vandaag centraliseert Deschacht zijn technische rioleringsexpertise voor bouw en industrie in één engineering platform. Planoptimalisatie, 3D bim ontwerp, rekenprogramma’s voor o.a. dimensionering van een afscheider, maatwerk ontwikkeling en productspecialisme maken deel uit van deze nieuwe aanpak. Met dit engineeringsplatform – te vinden op de nieuwe omgeving www.deschacht.eu/engineering/ - kan de ontwerper van riolerings- en omgevingswerken concreet aan de slag.

 

Non-stop advies

Onder het motto “non-stop advies” bundelen we voortaan de expertise van Deschacht en het zusterbedrijf Collinet tot het kenniscentrum Engineering. De technische productportfolio en services bestaat o.a. uit:

 

  • Regenwatermanagement
  • Voorbehandeling en zuivering van afvalwater
  • Lineaire afwatering
  • Waterdoorlatende verhardingen
  • Pompputten
  • Leidingsystemen uit GVK
  • Groeiplaats voor bomen

 

Het team productspecialisten begeleidt het ontwerp- en adviesbureau doorheen deze specifieke rioleringsmaterie.

 

Rekentools en bestekteksten

Het engineering platform biedt alle tools om de technische productimplementatie te vervolledigen van lastenboekteksten tot rekentools voor volumeberekeningen en dimensionering. Dit alles gekoppeld aan rioleringstrajecten en regenwatermanagement.

 

Maatwerk

Deschacht kan uiterst flexibel inspelen op markttrends en specifieke producttoepassingen door eigen fabricaat van maatoplossingen voor MDPE en HDPE toezichtskamers, HDPE KWS afscheiders, PE en PP opslagtanks,  pompputten en RVS lijn- en puntafwatering.

 

Bim

De BIM bib van Deschacht is uniek omdat deze zowat alles wat een rioleringssysteem behelst, merkonafhankelijk aanbiedt. Met deze BIM kan in veel gevallen het volledige rioleringssysteem in één keer uitgewerkt worden, gekoppeld aan een export van uitvoeringsplannen, productietekeningen, productlijsten, technische fiches enz.

 

Smart building enablers

365 dagen per jaar verdiept Deschacht zich in uw werk, op zoek naar de beste oplossingen voor de realisatie van uw project. Tevreden zijn we pas als we voor u een duidelijke meerwaarde kunnen realiseren.

 

Hoewel wij een catalogus van 20000 producten voeren, geloven wij voor bepaalde projecten niet in kant-en-klare oplossingen, wél in innovatie en engineering.

Samen met u proberen wij, met het lastenboek als leidraad, de meest optimale invulling te geven aan uw project. Daarbij durven wij gebaande wegen verlaten en totaal nieuwe richtingen voor te stellen.

Want wij willen het voor u beter maken. Dat is onze missie!

 

Over Deschacht

Deschacht is een Belgische distributeur in bouwmaterialen voor bouwprofessionals en doe-het-zelvers, gespecialiseerd in producten voor riolering en afvoer, dak-, gevel- en isolatiematerialen en folies. De bouwprofessional kiest in de webshop en de 10 filialen verspreid over heel België uit een productassortiment van meer dan 20000 artikelen. Snelle levering is één van de garanties van Deschacht. Naast bouwmaterialen krijgt de vakman in elk filiaal ook advies over de beste bouwtechnische oplossing voor zijn project. Het bedrijf heeft met meer dan 40 jaar knowhow en expertise, 180 medewerkers in dienst en realiseert een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljoen euro.

 

Info

Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met:

An Cools, Marketing Manager: 0479 911 289 of an.cools@deschacht.eu

www.deschacht.eu


Lees ook

Beleid

11 april 2024

Nieuwe EU-regels ter verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater

Op 10 april keurde het Europees Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen.

lees meer

Partners

11 april 2024

Gidsen voor duurzaamheidsrapportage

Twee VBO-gidsen om grote ondernemingen en kmo’s te helpen bij hun ESG-rapportage

lees meer

Beleid

10 april 2024

Nieuw regelgeving voor voorschotten in overheidsopdrachten

De wet van 22 december 2023 heeft de regelgeving inzake overheidsopdrachten gewijzigd teneinde de toegang van KMO's tot die opdrachten te bevorderen. De belangrijkste maatregelen die door deze wet worden ingevoerd, hebben betrekking op de regels voor het toekennen van voorschotten.

lees meer