Academy

22 juni 2021

Bekijk hier het ORI-webinar 'Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare, een duurzaam project van Arcadis en B-Architecten'

ORI organiseerde op 21/06 samen met advies- en ingenieursbureau Arcadis, architectenbureau B-Architecten en de Stad Roeselare een webinar over hoe efficiënt wordt samengewerkt met BIM. Verwacht alvast interessante presentaties over het project zelf, 3D-scanning en puntenwolken, aspect- en gefedereerde modellen en duurzaamheid. 

 

In dit webinar, georganiseerd met de ondersteuning van het het Agentschap Innoveren en Ondernemen, proberen we u via een concrete case aan te tonen hoe efficiënt kan samengewerkt worden met BIM. Advies- en ingenieursbureau Arcadis, B-Architecten en de Stad Roeselare lichten toe. 

 

Op de agenda

  • Het Project: Stadhuis Roeselare (Bart Vandenbroecke, Stad Roeselare)
  • BIM: wat en waarom (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Samenwerken in de praktijk (Toon Demuynck, Arcadis)
  • 3D-puntenscanning en puntenwolken (Dion Lobrecht, B-Architecten)
  • Aspect- en gefedereerde modellen (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Duurzaamheid (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Q&A

Voor wie is deze infosessie interessant?

-       Ingenieurs en medewerkers van advies- en ingenieursbureaus

-       Architecten en medewerkers van architectenbureaus

-       Bouwondernemingen

-       Innovators

-       Voor wie de digitalisatie van de bouwwereld op de voet wil volgen

 

Het webinar is volledig in het Nederlands doorgegaan. Vertaling is niet voorzien. 

In samenwerking met

Met ondersteuning van


Lees ook

Partners

16 september 2021

Afwateringsspecialist ACO vernieuwt zijn gamma brandveilige afvoerputten

ORI-partner en afwateringsspecialist ACO vernieuwt zijn gamma gietijzeren waterafvoeren voor platte daken. De putten zijn ontwikkeld voor de afwatering van platte daken en groendaken van grote gebouwen zoals parkeergarages, industriële gebouwen en ziekenhuizen. De Roofpoint Compact-afvoeren hebben niet alleen een enorme afvoercapaciteit – tot 15,2 liter per seconde – maar zijn ook onverwoestbaar, brandveilig en makkelijk te installeren.

lees meer

Pers

15 september 2021

Nu versneld historische achterstand in waterinfrastructuur wegwerken

Sector zet schouders onder toekomstplan van Vlaamse regering. Onlangs heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters, aangekondigd werk te maken van ‘Wat-als scenario’s’ bij extreme wateroverlast. Ook is het op korte termijn wegwerken van de historische achterstand in waterbeheersingsprojecten, een belangrijk speerpunt. De Vlaamse Waterbouwers, de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus ORI en de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) bundelen hun krachten en ondersteunen ten volle dit initiatief.

lees meer

Partners

31 augustus 2021

ACO fabriceert KWS-afscheiders op maat van het ambitieuze Alibaba

In het kader van de werken voor Alibaba op de luchthaven van Bierset is Nelles Frères verantwoordelijk voor de bodemsanering, de grondwerken, de ondergrondse waterafvoer, een deel van de nutsleidingen en de volledige afwerking (boordstenen, asfalt, beton, bestrating …). Ook de installatie van drie Oleopator-G-H’s behoorde tot het takenpakket. Dit zijn KWS-afscheiders met een grote capaciteit, die gefabriceerd worden door ORI-partner ACO.

lees meer